Taal actief 4 groep 4 themawoorden 3 week 4

Alle meubels bij elkaar. Bijv. alle stoelen en tafels en kasten.
Alle spullen in een kamer op de goede plek neerzetten.
Uitproberen of iets ergens in, op of tussen past.
Iets is steeds hetzelfde, je verveelt je erbij.
Iets is steeds anders, je verveelt je niet.
Iets wat je bedenkt.
De muur.
Mooi.
Verband dat heel hard wordt. De dokter doet .... om een gebroken been.
Een klus, werk dat je moet doen.
Stokken waar je op kunt steunen als je moeilijk kunt lopen.
Een soort deurtje van hout dat aan de buitenkant van een raam zit.
Alles wat je weggooit en niet in de vuilnisbak past
Dingen die je niet meer gebruikt en weggooit.
Een afkorting van groente-. fruit- en tuinafval.
Brokken steen die je weggooit.
Gereedschap waarmee je kunt meten.
Een liniaal die je kunt opvouwen.
Een slappe stof of slap plastic waarmee je kunt meten.
Een liniaal die je kunt oprollen.
Een kap die om de lamp zit.
Met kleine schokjes lopen, bijv. doordat je voet pijn doen.
Een tekening waarop je een stad of gebied van bovenaf ziet.
Iets bedenken en op papier zetten.
Gedroogde, fijngemalen delen van planten die het eten smaak geven.
Een lichtbruine specerij.
Een donkergeel specerij.
Een donkerbruin specerij.
Poeder (van graan) waarmee je bijvoorbeeld een taart of een brood kunt bakken.
Bakmeel dat is vermengd met water, boter en suiker. Deeg moet je kneden.
Steeds in het deeg knijpen om het soepel te maken.
Omhoogkomen van deeg. Dat komt omdat er meer lucht in komt.
In de pan of de oven gaar laten worden.
De manier (wijze) hoe je het eten kunt klaarmaken (bereiden).
De dingen waarvan het eten gemaakt is.
Een tekst waarop de ingrediënten en de bereidingswijze van een gerecht staan.
het meubilair
inrichten
passen en meten
saai
afwisselend
het idee
de wand
fraai
het gips
het karwei
de krukken
het luik
het grofvuil
het vuilnis
het gft
het puin
het meetinstrument
de duimstok
het meetlint
de rolmaat
de lampenkap
hinken
de plattegrond
ontwerpen
de specerijen
het kaneel
de kerrie
de nootmuskaat
het bakmeel
het deeg
kneden
rijzen
bakken
de bereidingswijze
de ingrediënten
het recept